Koplampherstel

Herstel verweerde koplampen

De koplampen van de meeste moderne auto’s zijn niet meer gemaakt van glas, maar van kunststof (polycarbonaat) dat wordt afgedekt met een dunne film beschermende coating. Na verloop van tijd verweert en verkleurt deze coating onder invloed van UV-straling in het zonlicht. Verontreiniging zoals zure regen versnellen dit proces.

Halogeen-koplampen werken met zeer hoge temperaturen, wat de oxidatie van de coating versnelt. Oxidatie en verwering veroorzaken een ondoorzichtige en doffe laag, waardoor de lichtopbrengst van de koplamp wordt verminderd. Hierdoor worden het zicht en de veiligheid in het donker aanzienlijk beperkt. Daarnaast ontsieren de verweerde koplampen uw auto.

De oplossing

Tot voor kort was vervanging van de verweerde koplampen het enige alternatief, met een kostenplaatje van vaak honderden euro’s. Tegenwoordig is het mogelijk de polymeercoating te vervangen, waardoor u veel kunt besparen! Het unieke proces verwijdert de geoxideerde laag, polijst de koplamp en brengt een beschermende, UV-bestendige coating aan. De herstelde koplamp is weer helemaal helder en werkt als nieuw. Het grote voordeel dat de Beam-kit biedt boven de andere sets met wax of siliconenproducten, is dat door de speciale UV-coating de koplamp weer voor minimaal 10 jaar beschermd is tegen oxidatie. Met siliconen en wax kan dit nooit worden bereikt en zijn de koplampen snel weer dof.

Kosten:

  • Koplamp-reiniging: vanaf € 37,50 per koplamp (excl. BTW).
Scroll naar boven