Bandenservice

3 typen banden

Zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden zijn ontworpen met specifieke eigenschappen om optimale prestaties te leveren onder verschillende weersomstandigheden. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen deze drie soorten banden:

Zomerbanden

Profiel en samenstelling: Zomerbanden hebben een specifiek loopvlakontwerp dat is ontworpen voor optimale grip op droge en natte wegen. Ze hebben ook een rubbermengsel dat geoptimaliseerd is voor hogere temperaturen.

Prestaties: Uitstekende prestaties bij warm weer. Goede grip, handling en remprestaties op droge en natte wegen. Minder geschikt voor koud weer, sneeuw en ijs.

Winterbanden

Profiel en samenstelling: Winterbanden hebben diepere groeven, lamellen en een speciaal rubbermengsel dat flexibel blijft bij lage temperaturen. Dit verbetert de grip op besneeuwde en ijzige wegen.

Prestaties: Uitstekende prestaties bij koud weer en winterse omstandigheden. Verbeterde tractie, remprestaties en stabiliteit op sneeuw en ijs. Minder geschikt voor warmere temperaturen.

All-seasonbanden

Profiel en samenstelling: All-seasonbanden proberen een compromis te bieden tussen zomer- en winterbanden. Ze hebben vaak een gemiddeld loopvlakontwerp en een rubbermengsel dat geschikt is voor verschillende temperaturen.

Prestaties: Acceptabele prestaties gedurende het hele jaar en in verschillende weersomstandigheden. Bieden een redelijk goede grip in zowel warme als koude omstandigheden, maar kunnen niet zo gespecialiseerd zijn als zomer- of winterbanden in hun respectieve seizoenen.

Bandenhotel

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct telefonisch, online of via WhatsApp een afspraak in voor uw bandenwissel. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

Scroll naar boven