APK

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een verplichte keuring voor motorvoertuigen.

Tijdens de APK wordt gecontroleerd of een auto voldoet aan de minimale veiligheids- en milieueisen. Deze keuring is bedoeld om ervoor te zorgen dat voertuigen veilig en milieuvriendelijk zijn.

Keuringspunten: Tijdens de keuring worden verschillende aspecten van de auto beoordeeld, waaronder remmen, verlichting, banden, carrosserie, uitlaatgassen, enzovoort.

Afkeur- en adviespunten: Als er gebreken worden gevonden die niet voldoen aan de eisen, worden deze als afkeurpunten gemarkeerd. Daarnaast kunnen er adviespunten zijn die aangeven dat bepaalde onderdelen binnenkort aandacht nodig hebben.

Onderhoud

Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Bij Dirk de Kleijn adviseren we u altijd om uw auto preventief te onderhouden. Op die manier weet u zeker dat u geen grote risico’s loopt en is de kans aanzienlijk kleiner dat de auto u in de steek laat. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan wanneer u achteraf bij defecten alles moet laten herstellen.

Wij raden aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden en dat bepaalde onderdelen regelmatig worden gecontroleerd. Denk hierbij aan de accu of de remblokken. Verder willen we u adviseren om regelmatig het oliepeil van uw auto te (laten) controleren. Dit kan veel slijtage aan onderdelen voorkomen.

Scroll naar boven